The challenge 

Restore the historic feel of the apartment. Must sleep 4 with an additionnal toilet and more storage.

Plans before renovation

 

A few propositions of plans are executed taking into account client’s whishes

BEFORE

AFTER

AFTER

Le Marais, an historic neighborhood in the center of Paris.

Here, the living room before renovation.

The room is divided by the sofa and tall island.  There is a chandelier in the living area and two nickel pendants in the kitchen. 

The sofa opens out into a queen sized bed – making the apartment sleep

double the amount of people.

BEFORE

AFTER

The kitchen

Everything in the apartment was custom designed with storage in mind.

BEFORE

AFTER

The bedroom

The fabric hangs from a canopy – held up by brass railings. 

You can see the small hall with the portiere that leads to the living room. 

Remember – this was the space that was behind the horrid glass block wall! 

The door on the left leads to the powder room.

BEFORE

The narrow bathroom

AFTER

New sliding door that makes the entrance wide enough for a person to walk through it – as opposed to before. 

AFTER

Cute lanterns mix with the steel door, as does

the mirror, which opens to a medicine shelf behind.